“Estic emocionada perquè mai havia vist tanta gent reunida per parlar de gats”, va endegar Agnès Dufau, presidenta de la Plataforma Gatera, les Jornades Felinas Europees 2015 a Barcelona. El 7 de novembre l’Ateneu Barcelonès escoltava atapeït amb més de 200 persones vingudes de tots els racons d’Espanya i països des d’Itàlia, França i Holanda fins a Regne Unit. Una trobada (peluda) única a Europa.

Enrique Alonso, del Consell d’Estat, va proposar una defensa del gat de carrer o feral, una reivindicació del mètode CES (captura, esterilització, solta, i manteniment de les poblacions) com a única forma ètica i acceptable de gestionar aquestes poblacions (ja ho fan Barcelona, Zaragoza, Màlaga i Ceuta), en contraposició dels programes de recollida i sacrifici.

Li acompanyaven en el debat Elena Carloni, de la Universitat de Bolonya (Itàlia), Lauren Finka (Universitat de Lincoln, Regne Unit), la irlandesa Valerie Jonckheer i els veterinaris espanyols Marga Camacho i Diego Esteban, president de GEMFE. Aquests experts van posar el focus en problemes d’estrès que pateixen molts gats, una patologia que els causa danys mentals i físics i que pot resoldre’s proporcionant-los ambients complexos: amb amagatalls, zones elevades, així com pals de marcatge enriquits amb herba gatera i raspalls de pues suaus.

Signatura: Eva San Martin – En El Nom del Gat

Llegeix més:http://enelnombredelgato.com/jornada-felina-europea-gatos-hablan-barcelona/

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Són necessàries per a veure molt contingut gràfic d'aquesta web. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca