VACUNA’M! …

…I TINGUES CURA DE LA MEVA SALUT

  • La vacunació és la millor manera de protegir-nos contra les malalties virals i algunes d’origen bacterià. Ens permet preparar-nos per reaccionar ràpidament i eficaç contra aquests gèrmens si ens contagiem després d’haver estat vacunats. L’efecte benèfic d’una vacunació no és definitiu, per aquest motiu és indispensable revacunar-nos regularment.
  • Las puces, a banda de la molèstia que ens provoca de manera “local” (i que fa que no parem de gratar-nos), poden provocar-nos lesions cutànies, reaccions al·lèrgiques i, fins i tot, transmetre’ns infeccions. La millor estratègia és la prevenció!
  • Les desparasitacions internes regulars són necessàries per a la nostra bona salut i bon desenvolupament.

En els gats no existeix un protocol de vacunacions obligatòries (excepte la ràbia si has viatjar amb el teu gat fora de l’Estat).Tanmateix, és molt important vacunar-nos ja que, a banda de protegir-nos de forma individual, fa que disminueixi el risc d’infeccions en la nostra població general felina.

La vacunació és la millor manera de protegir-nos contra les malalties virals i algunes d’origen bacterià. Ens permet preparar-nos per reaccionar de manera ràpida i eficaç contra aquests gèrmens si ens contagiem després d’haver estat vacunats. L’efecte benèfic d’una vacunació no és definitiu, per aquest motiu és indispensable revacunar-nos regularment: els anomenats “recordatoris”.

El ritme d’aquests recordatoris els indicarà el teu veterinari en funció del tipus de vacuna, de la situació epidemiològica de la regió i de la legislació vigent. Algunes vacunes necessiten 2 ó 3 injeccions en primovacunació: quan ens vacunen per primera vegada. Si el recordatori no es realitza en els terminis prescrits pel teu veterinari, aquest es veurà obligat a repetir el protocol des del principi.

Has de vacunar el teu gat quan estigui bé de salut i correctament desparasitat. El més òptim seria desparasitar el teu gat 8 dies abans de la data de vacunació. Pensa que la vacunació ens provoca un petit estrés. Per tant, el teu gat la podrà tolerar millor i serà més eficient si es troba en els millors condicions de salut. El teu veterinari podrà fer un examen minuciós per tal d’assegurar que el teu gat es troba en el moment òptim per a la vacunació. Pensa en indicar al veterinari qualsevol anomalia que notis. La injecció és ben tolerada.

Algunes vacunes poden ser un mica més doloroses que altres, degut a la reacció inflamatòria local que ens produeix en el lloc de la vacuna. El veterinari utilitza les vacunes millor adaptades al teu gat, malgrat que nosaltres sovint no ho apreciem prou…!

Et recomano deixar reposar el teu gat durant les 2 hores següents a la vacunació. En rares ocasions, després de la injecció podreu observar un cansament passatger o una petita reacció local en el punt de la injecció, que desapareixerà en uns dies.

+ info:

 

Puces i paparres

 

Las puces, a banda de la molèstia que ens provoca de manera “local” (i que fa que no parem de gratar-nos), poden provocar-nos lesions cutànies, reaccions al·lèrgiques i, fins i tot, transmetre’ns infeccions. La millor estratègia és la prevenció!

Els ous de les puces i paparres són insensibles a la majoria d’insecticides i són directament els responsables de les reinfestacions. La seva presència invisible en l’entorn fa d’aquesta plaga un problema crònic. El millor és utilitzar un producte “adulticida” i “esterilitzant”.

Si t’has d’enfrontar a una infestació massiva, pensa en tractar l’entorn del teu gat: casa, cotxe, jardí… Tingues igualment precaució amb els àcars i la sarna… El teu veterinari sabrà aconsellar-te la millor estratègia.

+ info:

Els paràsits intestinals

 

Les desparasitacions internes regulars són necessàries per a la nostra bona salut i bon desenvolupament. Alguns dels nostres paràsits (Toxocara, a tall d’exemple) poden afectar-vos també als humans i poden ser responsables de malalties de difícil diagnòstic.

La nostra desparasitació és un gest indispensable de salut pública. Avui en dia existeixen nombrosos productes amb diferents formes d’administració (oral, pipetes) que s’adapten a cada un de nosaltres.

+ info:

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Són necessàries per a veure molt contingut gràfic d'aquesta web. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca