CONEIX-ME I CUIDA’M!

  •  Els gats som uns animals que vivim en 3 dimensions i necessitem poder estar en alt. Per això, cal que tinguis superfícies segures que no estiguin al teu abast i des de les que el teu gat tingui una bona perspectiva. Els gats necessitem jugar per desenvolupar el nostre comportament natural de “caçador”.
  • Som uns animals curiosos que investiguem qualsevol novetat. Però vigila’ns! La nostra curiositat pot tenir greus conseqüències per a nosaltres si no estàs al cas!
  • Les nostres necessitats alimentàries varien segons el nostre estat fisiològic (si estem en creixent, som adults, estem en gestació o alletament o si ja som vellets) i la nostra activitat (si som sedentaris o més aviat actius). Els gats bevem molt poc i cal que sàpigues que això ens predisposa a tenir possibles problemes urinaris. Per incitar el teu gat a beure, posa sempre a la seva disposició aigua neta i fresca.

Som uns animals solitaris i demostrem als altres gats el territori que hem escollit marcant-lo, de diverses maneres: fregant-nos les galtes contra els objectes o rascant suports generalment verticals. Per tal d’evitar els danys causats per aquest comportament nostre natural, hauries d’ensenyar el teu gat el més aviat possible, i en forma de joc, la utilització d’un o diversos “rascadors”. Per utilitzar-los de manera sistemàtica i eficaç, s’haurien de situar a la vista de tots: teva i seva.

Els  gats també podem marcar el nostre territori amb l’emissió d’un rajolí d’orina en un suport vertical. Aquesta forma de marcatge la farem, sobretot, en cas de conflicte territorial i no l’has de confondre amb la micció, que fem en postura asseguda.

Si el teu gat embruta casa teva, no és normal: verifica l’estat del seu sorral, ja que nosaltres som uns animals molt nets. El sorral, per cert; haurà d’estar situat en un lloc discret, tranquil, lluny del seu lloc de descans i del menjar. Si malgrat això, els problemes de brutícia persisteixen, demana consell al teu veterinari. No oblidis que per educar el teu gat  primer l’has de comprendre. I en cas que no sigui l’únic gat a casa, pensa que has de tenir un sorral més que el nombre de felins que comparteixen sostre amb tu.

+ info:

 

Els gats som uns animals curiosos que investiguem qualsevol novetat. Aquest comportament pot tenir greus conseqüències si no vigiles prou el teu gat. No es poden preveure tots els accidents, però sí has de ser conscient dels riscos i de les principals causes de les visites urgents al veterinari: atropellaments, “gat paracaigudista” (cal que protegeixis terrasses, balconades i finestres per tal d’evitar la seva caiguda!), intoxicacions (aparta’l de plantes, com ara els lliris, o de l’ús de pipetes per a gossos), cops de calor (no el deixis mai dins d’un cotxe estacionat, encara que estigui a l’ombra!), cremades (tingues cura amb la cuina!), empassar-se objectes no comestibles (tingues cura amb l’aixovar!)…

És important que tinguis a mà les dades de contacte del teu veterinari per a qualsevol situació d’urgència. A banda dels accidents, els nostres canvis de comportament són sovint senyals de problemes de salut i els has de comentar amb el veterinari. Alguns d’aquests símptomes poden ser: “no puc fer pipi”, “·no vull menjar”, “tinc diarrees.”…

+ info:

 

Alimenta’m apropiadament

 

Les nostres necessitats alimentàries varien segons el nostre estat fisiològic (si estem creixent, som adults, estem en gestació o alletament o si ja som vellets) i la nostra activitat (si som sedentaris o més aviat actius). Tant si esculls una alimentació casolana o un aliment complet, demana consell al teu veterinari: els aliments no són sempre idèntics i no sempre estan adaptats a tots els gats!

No oblidis que si el teu gat pateix alguna malaltia existeixen aliments específics i adaptats que el poden ajudar.

Els gats bevem molt poc i cal que sàpigues que això ens predisposa a tenir possibles problemes urinaris. Per incitar el teu gat a beure, posa sempre a la seva disposició aigua neta i fresca, preferentment en un recipient de vidre (el plàstic altera el sabor i fa que l’aigua no ens agradi tant!)

+ info:

 

Cuida la meva pell, les meves orelles, els meus ulls i les meves dents

 

Els gats som molt nets i cuidem de manera natural de la nostra neteja. No obstant això, cal que raspallis el teu gat regularment, sobretot els que tenen pèl llarg. Amb la teva ajuda i el raspall podrem:

  • Eliminar pèls morts. La ingestió d’aquests pèls durant la nostra neteja rutinària ens pot provocar problemes digestius
  • Descobrir la presència de paràsits (puces o paparres) o lesions

Has de saber que la nostra pell és molt diferent de la teva. Per tant, si vols banyar el teu gat, no utilitzis mai xampú humà, que és molt agressiu per a nosaltres degut a l’acidesa del pH. Existeixen xampús especials per a felins, fins i tots adaptats al nostre tipus de pell (seca, grassa, amb tendència a èczema…).

 

Cura dels nostres ulls:

No  freguis mai els ulls del teu gat amb una gasa per treure una partícula: podries lesionar seriosament la seva còrnia. Pensa que el pH dels nostres ulls és totalment diferent al teu. Pots utilitzar una solució ocular específica per a gats o fer degotar directament un doll suau des de l’angle exterior de l’ull. Per eliminar la brutícia, pots utilitzar cotó o un drap humit i net.

 

Cura de les orelles:

Si el teu gat presenta secrecions groguenques o marrons i pudents, consulta immediatament al teu veterinari, ja que són signe d’infeccions. Per a la higiene de les orelles també existeixen productes específics per a nosaltres.

 

Cura de les dents:

Verifica amb regularitat l’estat de les dents del teu gat i pensa en fer-li una tartectòmia. Una infecció dental no curada pot causar-nos malalties renals i/o cardíaques. Demana consell al teu veterinari.

Si el teu gat embruta casa teva, no és normal: verifica l’estat del seu sorral, ja que nosaltres som uns animals molt nets. El sorral, per cert; haurà d’estar situat en un lloc discret, tranquil, lluny del seu lloc de descans i del menjar. Si malgrat això, els problemes de brutícia persisteixen, demana consell al teu veterinari. No oblidis que per educar el teu gat  primer l’has de comprendre. I en cas que no sigui l’únic gat a casa, pensa que has de tenir un sorral més que el nombre de felins que comparteixen sostre amb tu.

Si continues navegant per aquest lloc web, acceptes utilitzar les galetes. Són necessàries per a veure molt contingut gràfic d'aquesta web. Més informació.

La configuració de les galetes d'aquesta web està definida com a "permet galetes" per poder oferir-te una millor experiència de navegació. Si continues utilitzant aquest lloc web sense canviar la configuració de galetes o bé cliques a "Acceptar" entendrem que hi estàs d'acord.

Tanca